top of page

Vuokraa Pää Pilvissä-näyttely


Pää pilvissä-näyttely toi pilvien valtakunnan Lilla Villanin vintille toukokuussa 2022. Näyttely on rakennettu kiertäväksi, ja siitä voidaan paketoida erikokoisia versioita näyttelypaikan mukaan. Näyttelystä löytyy tietoa pilvistä, kolmiulotteisia pilviä, valokuvia pilvistä, pilvi maalauksia, teatterinukkeja ja varjokuvia. Näyttelyssä on myös pilvi, jonka sisään voi ryömiä ja pilviä, joita voi pitää sylissä ja halata. Pää pilvissä -näyttely näkyy, kuuluu ja tuntuu.


Pilvien valtakunta on ilmakehä. Voimme oppia paljon pilvistä. Miten pilvet syntyvät? Mitä pilvet viestittävät? Voiko pilvistä ennustaa huomista säätä? Mitä sananlaskuja liittyy taivaankannen väreihin ja muotoihin? Näkyykö ilmakehän muutos pilvissä? Mitä elämä olisi ilman pilvenmuotoisia saasteita? Asummeko kenties pilvilinnoissa? Jokaisella näyttelyssä esiintyvällä pilvellä on oma herkullinen nimensä, kuten esimerkiksi untuvapilvi, palleropilvi, harsopilvi, hahtuvapilvi, utarepilvi ja jalaspilvi. Pää Pilvissä-näyttelystä löytyy pilviin liittyviä satuja ja tarinoita.


Tutustumme myös kahteen pilvimaalariin: Fanny Churbergiin ja René Magritteen. Toivottavasti näyttely saa sinut tutkimaan pilviä uusin silmin – ehkä sinusta tulee pilvibongari?


Kohderyhmä: 3-16-vuotiaat

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: L (S, M tai L -kokoisena eri tiloihin)Tiedustelut ja lisätiedot: anne.lihavainen@lillavillan.fi

Comments


bottom of page