top of page

Lilla Villanilla on nyt ihan oma värikylpyohjaaja


Laura värikylpemässä


Lilla Villanin Touhuaamuissa olen päässyt tutustumaan Filippa Hellan vetämiin vauvojen värikylpyihin. Hurmaannun joka kerta pienten vauvojen eleistä ja ihmettelyistä, kun he saavat kokea värikylvyn.


Filippa on työskennellyt monta vuotta värikylpyjen parissa ja kertoi, että kaksikielisistä vetäjistä on pulaa Uudellamaalla. Tieto jäi kutkuttamaan mieltäni.

Vauvojen värikylpy® on porilaisen Lastenkulttuurikeskus Kruunupään vuodesta 2003 asti kehittämä menetelmä, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kruunupää järjesti Vauvojen värikylpy®-ohjaajakoulutuksen, johon halusin osallistua. Ilokseni työnantajani Lastenkulttuurikeskus Lilla Villan antoi mahdollisuuden ja pääsin koulutukseen mukaan.

Ohjaajakoulutuksessa tutustutaan monipuolisesti metodiin ja sen mahdollisuuksiin, värien ja materiaalien monimuotoisuuteen, turvallisuuteen, visuaaliseen ilmaisuun, vauvan näön ja havainnoinnin kehitykseen sekä varhaiseen vuorovaikutukseen.

Hyvin toteutettu koulutus antaa mahdollisuudet monenlaisiin värikylpyihin ja -pajoihin.


Tuoreena Värikylpy®-ohjaajana innostuin tietysti ideoimaan Lilla Villaniin lisää toimintaa, jota toivottavasti päästään toteuttamaan myöhemmin.

Koulutus lisäsi ehdottomasti työhyvinvointiani, kun pääsin toimistotyöstäni hetkeksi luovan tekemisen ja uusien mahdollisuuksien pariin.

Ympäröivää maailmaa voi välillä havainnoida pienen lapsen aistein. Värit voivat myös maistua ja tuntua joltain.


19.10.2023,

Laura Karén, tuottaja ja yleisötyöntekijä


Kommentarer


bottom of page