top of page

Lasten runo-olohuone

12.4.-14.6.2024Runo-olohuone Lilla Villanin vintillä

12.4.-14.6.2024

 

Runo-olohuone on toiminnallinen näyttely, jonka sisältöjen perustana ovat Kirsi Kunnaksen lastenrunot, Jani Ikosen kuvitukset sekä lasten ja taiteilijoiden yhdessä suunnittelemat runotehtävät.


Runo-olohuoneessa runot kutsuvat mukaan leikkiin. Näyttelyssä ollaan, luetaan, kuullaan, kirjoitetaan, esitetään, etsitään, keilataan runoja ja rikotaan riimejä. Monitaiteinen Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden näyttely juhlistaa lastenrunoutta ja lukuiloa.


Kirjailija Kirsi Kunnaksen (1924–2021) 100-vuotisjuhlaa vietetään vuonna 2024. Valtakunnallisen juhlavuoden keskiössä ovat suomalainen lastenrunous, leikki, lukuilo ja lasten kulttuurinen toimijuus.


Osana juhlavuotta Suomen lastenkulttuurikeskusten ja kirjastojen kanssa valmistellaan lapsiperheille suunnattuja Runo-olohuoneita. Runo-olohuone on toiminnallinen näyttely, jossa lapset perheineen leikkivät runoudella monitaiteisesti. Runoja luetaan yhdessä, sylikkäin, lähekkäin. Runoille omistettu tila innostaa lapsia kuuntelemaan ja tekemään itse runoja sekä esittämään niitä toisille. Runo-olohuoneen sisältö rakentuu Kirsi Kunnaksen lastenrunoista, kuvittaja Jani Ikosen kuvituksista, taidekasvattajien, taiteilijoiden ja Väriläiskä – lasten asiantuntijaryhmän suunnittelemista osallistavista tehtävistä sekä lastenrunokirjoista.bottom of page