top of page

Sväva på moln i barnkultur- centret Totem

18.5-30.6.2024


Sväva på moln i Barnkulturcentret Totem i Vanda

18.5-30.6.2024


Öppen ons-to kl. 10–16 samt under kvälls- och veckoslutsevenemang.

Åldersrekommendation: 3-16-åringar.


Utställningen Sväva på moln för med sig molnriket till Barnkulturcentret Totems galleri.

I utställningen hittar du moln, tredimensionella moln, fotografier och målningar av moln, teaterdockor samt skuggbilder. Du hittar också ett moln som går att krypa in i och moln som man kan hålla i famnen och krama. Sväva på moln syns, hörs och känns. Atmosfären är ett molnens rike. Vi kan lära oss mycket av molnen. Hur bildas moln? Vad vill de säga? Kan molnen förutspå morgondagens väder? Varje moln i utställningen har sina egna läckra namn som till exempel fjädermoln, makrillmoln, slöjmoln och böljemoln.


I utställningen hittas också sagor och berättelser om moln och dessutom får vi bekanta dig med två molnkonstnärer, Fanny Churberg och René Magritte. Vi hoppas att utställningen får dig att titta på moln med nya ögon och kanske inspirerar dig till en ny hobby.


Utställningens öppning firas i samband med öppnandet av det renoverade kulturcentret Totem. Mer info hittas här: https://tapahtumat.vantaa.fi/sv-FI/page/659bba9df320423c4382bf2d?count=24&sort=creationDate&reverse=true


Grupper kan boka besök till utställningen för självständig utforskning på onsdagar och torsdagar kl. 9–10. Bokningar via mejl kulttuuritapahtumat@vantaa.fi.

Comments


bottom of page