top of page

Lilla Villan har nu en alldeles egen färgbadsinstruktör


Laura färgbadar


Under Lilla Villans Pysselmorgnar har jag fått bekanta mig med Filippa Hellas färgbad för bebisar. Jag har varje gång blivit charmad av de små bebisarnas förundran när de får uppleva färgbadet.


Filippa har i många år jobbat med färgbad och berättade för mig att det råder brist på tvåspråkiga instruktörer i Nyland. Informationen blev och gnagade i mitt huvud.

Babyfärgbad - Vauvojen värikylpy® är en metod som utvecklats av Kruunupää barnkulturcentrum i Björneborg sedan år 2003, och som fyller 20 år i år. Jubileumsåret till ära ordnade Kruunupää en färgbadsinstruktörsutbildning som jag gärna ville delta i. Till min glädje gav min arbetsgivare barnkulturcentret Lilla Villan mig möjligheten och jag fick delta i utbildningen.

Under utbildningen bekantade vi oss med metoden och alla dess möjligheter, vi fick lära oss om mångfalden av färger och material, hur man använder dem tryggt, om visuella uttryck samt om småbarns utveckling på en mängd olika sätt.

En välgenomförd utbildning skapar möjligheter till många olika sorter färgbad och verkstäder.


Som nybakad färgbadsinstruktör blev jag såklart ivrig över att spåna fram nya verksamhetsidéer till Lilla Villan, och jag hoppas att vi ska kunna genomföra dem senare. Utbildningen ökade definitivt mitt välbefinnande på jobbet, då jag fick ett litet avbrott från mitt kontorsjobb och fick pröva på något nytt och kreativt.

Ibland kan det vara bra att uppleva världen genom ett litet barns sinnen. Färger kan också ge dig nya smaker och känslor.


19.10.2023,

Laura Karén, producent och publikarbetare


Comments


bottom of page