top of page

Emmi Kuittinen & Minsku Tammela: Omaa surun polkua

5.9 kl. 19.00


Emmi Kuittinen & Minsku Tammela: Omaa surun polkua

Konsert med två folksångerskor, Minsku Tammela och Emmi Kuittinen, som båda släppte hyllade album under hösten 2023. Gemensamt för dem är att de inspireras av folklore och vill föra historier vidare.

Kvällen inleds av Minsku Tammela.

Minsku Tammela har länge varit musiker, singer-songwriter och hornist och är känd för sina många folkmusikgrupper, bland annat den prisbelönta Juurakko. Hennes berättelser och kompositioner hämtas från den nordiska folkmusikens, visans och bluesens världar. Tammelas efterlängtade solodebut Valkoinen hevonen gavs ut på Kuohu Records (2023) och fick goda recensioner i bland annat Helsingin Sanomat. Albumets starka teman är bland annat förhållandet till naturen, kvinnliga författares verk och de mytiska berättelserna om Tammelas släktingar från Kelontekemä i norr. Solokonserten Valkoinen hevonen är en kreativ helhet med fördomsfri, fräsch och ren musik som talar till lyssnaren genom sina berättelser.


Emmi Kuittinen uppträder till näst.

Emmi Kuittinen är folkmusiker, sångare och låtskrivare och specialiserad på musik från Karelen och Ingermanland . I hennes band ingår Antti Rask (sång, ukulele, cello), Mimmi Laaksonen (blåsinstrument, harmonium, sång) och Kirsi Vinkki (violin, horn, sång). Musiken innehåller allt från gamla poetiska sånger och lyriska texter till nyare sånger. Genom sångerna minns vi ungdomen, marscherar vi i sorgens takt, längtar vi efter våra nära och kära och söker tröst i sommarmorgonens skönhet.


Biljetter nu till salu! NetTicket 20/15 €


Comentarios


bottom of page