top of page

Hyr Sväva på moln-utställningen


Utställningen Sväva på moln tog med sig molnriket till Lilla Villans vind i maj 2022. Utställningen är byggd för att turnera. Den kan paketeras i olika storleker beronde på utställningsplats. I utställningen hittar du information om moln, tredimensionella moln, fotografier och målningar av moln, teaterdockor samt skuggbilder. Du hittar också ett moln som går att krypa in i och moln som man kan hålla i famnen och krama. Sväva på moln syns, hörs och känns.


Atmosfären är molnens rike. Vi kan lära oss mycket av molnen. Hur bildas moln? Vad vill de säga? Kan molnen förutspå morgondagens väder? Varje moln i utställningen har sina egna läckra namn som till exempel fjädermoln, makrillmoln, slöjmoln och böljemoln. I utställningen hittas också sagor och berättelser om moln och dessutom får vi bekanta dig med två molnkonstnärer, Fanny Churberg och René Magritte. Vi hoppas att utställningen får dig att titta på moln med nya ögon och kanske inspirerar dig till en ny hobby.


Målgrupp: 3-16-vuotiaat

Utställningens storlek i första hand: L (S, M eller L -till olika utrymmen)


ARBETSGRUPP

Visuell planering, byggandet av verk och utställningen: Dockteaterkonstnär Anne Lihavainen & bildkonstnär Tiina Kolehmainen

Deltagit i byggandet av utställningen: Bildkonstnär Tiina Mononen

Musik: Petter Korkman, gitarr. Kaius Korkman & Miska Malmivaara, munspel

Video: Cecilia Lönnqvist

Tekniska assistenter: Jore Puusa , Laura Karén & Elmer Skog

Samarbetspart: Meteorolog Nina Karusto / Meteorologiska institutet


Stort tack till Seija Lihavainen för de handgjorda virkade spetsstjärnorna som använts i Snömoln-verket.Förfrågningar och tilläggsinformation:

info@lillavillan.fi

Kommentare


bottom of page