Rosa-Maria Bolom

3.10.-24.11.2022

“Ilo on lapsen oikeus. Oikeudet kaikille!”

-paperiveistokset ja maalaukset

Rosamaría Bolom


Vuonna 2017 Rosamaría Bolom sai Alfred Kordelinin apurahan ja sen avulla hänelle oli mahdollista toteuttaa “Ilo on lapsen Oikeus. Oikeudet Kaikille! -paperiveistokset ja maalaukset-” -taidenäyttely. Kiertävä näyttely auttaa lapsia ymmärtämään, miksi on tärkeää taistella ennakkoluuloja, rasismia, väärinymmärtämistä sekä aineellista ja henkistä puutetta vastaan. Niin Afrikan savannin eläimet kuin suomalainen hyönteinen, näyttely tuo esille eläimiä, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon.


Taideprojekti auttaa lapsia keskustelemaan monikulttuurisuudesta, ihmisarvosta, kunnioituksesta ja rakkaudesta heidän omalla kielellään.Taiteilijana ja psykologina Rosamaría Bolom uskoo, että taide on paras väline vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaamme. “Ilo on lapsen oikeus. Oikeudet Kaikille! Taidetta lapsille ja yhteiskunnalle projektissa taideteos esittää ja pohtii nykyisiä ongelmia, joista lapset yhä kärsivät maailmassa.


Näyttelyä on mukana tukemassa Interkult (Kassandra ry). Valtakunnallisesti toimiva kulttuuriyhdistämö, jonka tarkoituksena on edistää interkulttuurisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin. Eri taiteen muotoja hyödyntäen mahdollistamme eritaustaisten ihmisten tasavertaisen kohtaamisen. Toiminnassamme interkulttuurisuus ja monikulttuurisuus ovat tavallisia asioita, normeja nykypäivän yhteiskunnassa.


Näyttely on vieraillut aiemmin Helsingissä, Kotkassa, Haminassa ja Raahessa.


Vapaa pääsy

Tervetuloa!