Kevättuulia - Barokkimusiikkia Ranskasta

Sunnuntai 5.6.2022 klo 16.00


Kevättuulia - Barokkimusiikkia Ranskasta

Ranskalaisen barokkimusiikin helmiä

Tuohi-orkesteri:

Kirsti Apajalahti & Anna Pohjola, barokkiviulu Pieta Mattila, barokkisello Kaisamaija Uljas, luuttu Anna Vihreäpuu, cembalo


Tuohi on kolmen vanhan musiikin ammattilaisen, viulisti Kirsti Apajalahden, sellisti Pieta Mattilan ja luutisti-teorbisti-kitaristi Kaisamaija Uljaan vuonna 2018 muodostama yhtye, joka keskittyy ensisijaisesti 1600-luvun ja 1700-luvun alun virtuoosisen soitinmusiikin esittämiseen autenttisilla instrumenteilla ja jousilla. Versaillesin kultaa -ohjelmassa Tuohen mukana soittavat myös viulisti Anna Pohjola ja cembalisti Laura Vihreäpuu.


Konserttiohjelma koostuu neljän ranskalaisen säveltäjän, Jean-Baptiste Lullyn (1632–1687), Jean-Féry Rebelin (1666–1747), Élisabeth Jacquet de la Guerren (1665-1729) ja François Couperinin (1668-1733) triosonaateista. Italialaissyntyisen Jean-Baptiste Lullyn triosonaatit edustavat ranskalaista barokkimusiikkia tyylipuhtaimmillaan, kun taas Couperinin, Rebelin ja etenkin Jacquet de la Guerren sonaatit esittelevät kuulijalle vaikutteita myös italialaisesta sonaattityylistä. Kaikkien neljän säveltäjän tukijana toimi Aurinkokuningas Ludvig XIV, jonka hovissa työskenteli useita ajan suurimpia säveltäjänimiä. Jacquet de la Guerre kuuluu myös hovin harvoihin naispuolisiin muusikoihin ja ylipäänsä aikansa harvoihin naispuolisiin ammattisäveltäjiin. Jacquet de la Guerre on jäänyt musiikinhistoriassa usein miespuolisten kollegojensa varjoon, eikä hänen teoksiaan ole otettu niin sanottuun klassisen musiikin kaanoniin, vaikka hänen sävellystyylinsä erottuu edukseen muista Aurinkokuninkaan hovissa palvelleista säveltäjistä.

LIPUT 20/15 € liput@lillavillan.fi tai 044 728 4897


Lilla Villanin konsertteja tukee Musiikin edistämissäätiö.