top of page

Emmi Kuittinen & Minsku Tammela: Omaa surun polkua

5.9. klo 19.00


Emmi Kuittinen & Minsku Tammela: Omaa surun polkua

Konsertissa kuullaan kahta kansanlaulajaa, Minsku Tammelaa ja Emmi Kuittista, jotka molemmat julkaisivat syksyllä 2023 kiitetyt albumit. Yhteistä heille on kansanperinteestä inspiroituminen ja tarinoiden välittäminen.

Illan aloittaa Minsku Tammela.

Pitkän linjan muusikko, laulaja-lauluntekijä ja jouhikon soittaja Minsku Tammela on tuttu useista kansamusiikkiyhtyeistään kuten palkitusta Juurakosta. Hänen tarinansa ja sävellyksensä ammentavat pohjoismaisen kansanmusiikin, laulelman ja bluesin maailmoista. Tammelan pitkään odotettu esikoissooloalbumi Valkoinen hevonen julkaistiin Kuohu Records -levymerkillä (2023) ja se sai hyvät arviot mm. Helsingin Sanomissa. Levyn vahvoja teemoja ovat luontosuhde, naistekijöiden työ sekä Tammelan sukulaisten myyttiset tarinat pohjoisesta Kelontekemän kylästä. Valkoinen hevonen -soolokonsertissa kuullaan luomoava kokonaisuus ennakkoluulotonta, raikasta ja lokeroimatonta musiikkia, joka puhuttelee tarinoillaan.


Toisena kuullaan Emmi Kuittista.

Emmi Kuittinen on kansanmuusikko, laulaja ja lauluntekijä, jonka erityisalaa on Karjalan ja Inkerin alueen musiikki. Hänen yhtyeeseen kuuluvat Antti Rask (laulu, ukulele, sello), Mimmi Laaksonen (puhaltimet, harmooni, laulu) ja Kirsi Vinkki (viulu, jouhikko, laulu). Musiikissa kuuluvat kerrostumat vanhoista runolauluista ja itkuvirsistä aina uudempiin laulelmiin saakka. Kappaleissa muistellaan nuoruutta, marssitaan surun tahtiin, ikävöidään rakkaiden luo ja haetaan lohdutusta kesäaamun kauneudesta.


Liput nyt myynnissä! NetTicket 20/15 €


Comments


bottom of page