Club Lilla Villan – Stadin naisten laulut – Pe 17.5. klo 19

Pe 17.5. klo 19, liput: 20/15 ‚ā¨, esityskieli suomi

Näyttelijä Elsa Saisio, muusikot Anna E. Karvonen ja Milla Viljamaa luovat vahvoja ajankuvia naisten elämästä Helsingissä viimeisen sadan vuoden aikana. Monologit sekä uudet ja vanhat laulut muodostavat dramatisoidun konsertin, jossa menneiden ja nykyisten sukupolvien naisten tarinat kohtaavat. Helsingin naisten osin jo unohdetut kansanlaulut ja elämänkohtalot mm. Sörnäisten tehtaissa, työväen kodeissa, kaduilla ja bordelleissa tuodaan näin kuultavaksi unohtamatta modernia helsinkiläistä naista.

Esityksen keskiössä laulujen ja monologien kautta on naisten elämä arki. Helsingin naisten historia onkin täynnä, lauluja, tarinoita ja kohtaloita jotka eivät ole päässeet kuuluviin, ja joista löytyy yhtymäpintaa myös tämän päivän naisten elämään. Nämä edelliset naissukupolvet ovat rakentaneet ja muokanneet kaupunkiamme ja samalla tasoittaneet tietä meille tämän ajan naisille elintason nousun myötä. Siksi esityksemme virtaa ja risteilee halki vuosikymmenten, tuoden valokeilaan naisten osittain vaiettuja, raadollisiakin mutta myös elämän iloa täynnä olevia elämänkohtaloita.

Vanhojen, arkistojen kätköistä löydettyjen kansanlaulujen lisäksi konsertissa kuullaan muusikko Milla Viljamaan säveltämiä uusia tätä esitystä varten kirjoitettuja laulutekstejä, joita ovat kirjoittaneet
mm. Inka Nousiainen, Pirkko Saisio, Marja-Leena Mikkola, Kanerva Pasanen ja Mercedes Bentso. Viljamaa nähdään lavalla myös esiintyjänä soittiminaan harmooni, piano, elektroniikka ja laulu.

Näyttelijä Elsa Saisio vastaa esityksen dramatisoinnista ja ohjauksesta. Saisio kirjoittaa esityksen monologit osin historiallisen arkistomateriaalin sekä jo ennen julkaistujen päiväkirjamerkintöjen pohjalta. Myös Saisio nähdään lavalla näyttelijänä ja laulajana.

Muusikko Anna E. Karvonen nähdään lavalla laulajana sekä viulistina. Lisäksi hän on vastuussa konsertin tuotannosta, konseptista sekä tutkimuksellisesta osasta.

KATSO VIDEO Helvin ballaadi: https://www.youtube.com/watch?v=W3f_qfHGT54:

Skådesspelaren Elsa Saisio, musikerna Anna E.Karvonen och Milla Viljamaa målar upp starka bilder av kvinnornas liv i Helsingfors under de senaste hundra år. En dramatiserad helhet med monologer samt gamla och nya sånger. Kvinnoöden från gångna generationer möter nutidens kvinnor.

‚Üź takaisin